Rânduri, gânduri…

Rânduri, gânduri…

 

Copilul are identitate unică, rezonează afectiv cu toate elementele mediului propriu de viaţă. Are nevoie de şansa de a îşi dezvolta abilităţi şi deprinderi care il vor ajuta să răzbată într-o lume a cărei principală caracteristică este dinamismul. Educaţia este iluminarea unei conştiinţe. Conştiinţa individuală înfloreşte în situaţii de învăţare creative şi experimentale. Tot ceea ce fac copiii este autentic şi din suflet. Este important ca amintirea cea mai frumoasă din copilărie să fie copilăria însăşi: seninătate, inocenţă, experienţe noi, zâmbet.

Ne-aţi încredinţat un copil şi vi-l înapoiem mai înţelept, responsabil şi mai matur decât în ziua în care zâmbetele noastre s-au întâlnit. E mai înalt, a crescut în greutate, are condiţie fizică. Deşi ar fi crescut şi în absenţa experienţei Smile, vă mărturisim că a fost în aceeaşi măsură o bucurie şi un privilegiu să-i cultivăm personalitatea, să ne minunăm de miracolul devenirii lui.
Vi-l înapoiem cu reţinere în suflet, pentru că în timpul petrecut împreună am devenit parte unul din celalalt. Am zâmbit împreună, am învăţat unul de la celălalt, ne-am jucat, am studiat şi ne-am îmbogăţit vieţile reciproc.
Am vrea ca această poveste să nu aibă sfârşit, însă trebuie să vi-l înapoiem.
Aveţi grijă de el, este nepreţuit.
Vreau să ştiţi că vom fi întotdeauna parte din existenţa lui, oriunde l-ar purta paşii, orice ar alege să facă, oricare i-ar fi destinul.
Vom fi întotdeauna prietenul lui.
Grădiniţa Smile